Kollektivtrafikken i påsken

For mange betyr påske skiturer, sol og ferie – for kollektivtrafikken er det en god mulighet til å få utført nødvendig vedlikehold uten å berøre for mange reisende. Denne påsken skal det jobbes på Lambertseterbanen og på T-banen ved Stortinget.

Det settes inn erstatningstrafikk på begge strekningene når Sporveien arbeider.

– På Lambertseterbanen blir det buss for bane på kveldstid de første dagene, og hele døgnet fra torsdag 28. mars. Mellom Majorstuen og Stortinget styrkes trikketilbudet. Benytt reiseplanlegger for informasjon om din reise, oppfordrer Ruters pressetalsperson, Øystein Dahl Johansen.

Linje 4

Mellom Bergkrystallen og Ryen på Lambertseterbanen starter forberedelsene til innføring av nytt signal- og sikringssystem for T-banen (CBTC). Dagens signalsystem er rundt 60 år gammelt og modent for utskiftning. Her kan du lese mer om CBTC.

T-banen erstattes med buss etter klokken 21 fra søndag 24. mars til torsdag 28. mars. Deretter stenges strekningen hele døgnet frem til påsken er over.

Buss for bane stopper på følgende holdeplasser mellom Ryen og Bergkrystallen: Ryen B, Brattlikollen, Karlsrud, Lambertseter senter, Blåfjellet (for Munkelia) og Bergkrystallen.

T-banen mellom Stortinget og Majorstuen

Fra mandag 25. til onsdag 27. mars utfører Sporveien vedlikeholdsarbeider på sporet i østgående retning ved Stortinget T-banestasjon. Betongfundament skal fornyes, og slitte skinner byttes. T-banen kjører derfor ikke mellom Majorstuen og Stortinget disse tre dagene.

– Jevnlig vedlikehold av T-banens infrastruktur er viktige for å sikre en stabil T-banedrift og tilrettelegge for økt kapasitet i årene fremover, sier Thor Georg Sælid, konserndirektør for infrastruktur og prosjekter i Sporveien.

Trikk linje 11, 12 og 15 kjører ekstra avganger mens T-banen er stengt mellom Majorstuen og Stortinget.

Slik kjører T-banen i påsken

Linje 1: Kjører bare mellom Frognerseteren og Majorstuen.

Linje 2: Kjører mellom Østerås og Majorstuen, og mellom Stortinget og Ellingsrudåsen.

Linje 3: Kjører mellom Kolsås og Majorstuen, og mellom Stortinget og Mortensrud.

Linje 4: Kjører mellom Vestli og Sinsen, og mellom Stortinget og Ryen/Bergkrystallen.

Linje 5: Kjører mellom Sognsvann og Majorstuen, mellom Majorstuen og Stortinget via Storo og mellom Stortinget og Vestli.

For mer informasjon om Sporveiens arbeider i påsken, kontakt:

Sven Christian Stenvaag
Kommunikasjonsrådgiver i Sporveien
sven.christian.stenvaag@sporveien.com

+47 90 87 37 86Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

 

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

 

Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.