Om trikken

Trikken frakter deg raskt og behagelig rundt i Oslo. Vi hadde 42 millioner passasjerer i 2022 og vil ha kapasitet til å frakte enda flere i årene som kommer.

Sl 18 passerer Deichman i bjørvika

De nye trikkene, SL18, kan snart ses over hele byen. Foto: Sporveien AS

Hyppige avganger og raske reiser

Trikken er førstevalget om du vil reise smidig rundt på gateplan i Oslo. Vi kjører seks linjer som dekker sentrale sentrumsområder og en rekke severdigheter. Med trikken kan du også nå bydeler som ikke er dekket av T-banen, eller reise over fylkesgrensen til Akershus. 

Visste du at...?

  • Trikken leverte 42 millioner reiser i 2022
  • 6 linjer frakter deg rundt i hele byen
  • 87 nye trikker er på plass i løpet av 2024
  • Trikken har baser på Holtet og Grefsen

Rullende fortau

Trikken fungerer som et rullende fortau i Oslo. Trikkene går hvert 10. minutt på alle linjene på dagtid på hverdager. Tidlig om morgenen, på kveldstid og i helgene kjører de hvert 20. eller 30. minutt. Siste trikk kan kjøre deg hjem selv om klokka viser godt over midnatt. 

Hyppige avganger, punktlighet og behagelige reiser gjør trikken populær blant innbyggere og turister. Over 90 prosent av alle som reiser med oss er fornøyde med opplevelsen. 

Vi leverer trikkereisene

Vi er mange som er i sving hele døgnet for å levere trikkereisene i Oslo og Akershus. Datterselskapet Sporveien Trikken AS har ansvaret for trikkedriften, mens konsernenhetene for verksteder og infrastruktur sørger for at vogner, skinner og annen infrastruktur holder god standard. Vognene er det datterselskapet Sporveien Vognmateriell som eier og leier ut, etter det vi kaller vognleieprinsippet.

Reiseplanlegging og billetter

For å planlegge reiser og kjøpe billett kan du laste ned
Ruter-appen eller besøke Ruters nettside. 

Planlegg reisen din eller kjøp billett på Ruter.no (├ąpnes i ny fane)