Om T-banen

T-banen er den raskeste måten å reise rundt i byen på. Hvert år reiser mer enn 111 millioner passasjerer med T-banen til jobb, aktiviteter, opplevelser og fest. Om noen år vil kapasiteten være langt større.

En hund slapper av på gulvet inne i en T-banevogn. Foto.

Vi har gleden av å frakte både to og firbente. Foto: Sporveien AS

Stor kapasitet og mange avganger

T-banen går ofte, har stor kapasitet og frakter deg raskt over lange avstander. Det gjør T-banen til ryggraden i kollektivtilbudet i Oslo. Vi kjører fem linjer som strekker seg fra forsteder i Oslo og Bærum til viktige knutepunkt i og rundt sentrum. Vil du opp i høyden, kan du ta vår eldste linje, Holmenkollbanen. 

De meste trafikkerte T-banelinjene har avganger hvert 6.-9. minutt på dagtid, mens andre kjører hvert 15. minutt. T-banedøgnet er langt. Det starter før kl. 05.00 på enkelte linjer og strekker seg til over kl. 01.00 på de fleste. 

Visste du at...?

  • Folk reiste 101 millioner ganger med T-banen i 2022.
  • T-banen har 5 ulike linjer.
  • 115 T-banetog frakter deg dit du skal.
  • Vi har verksteder for T-banen på Ryen og Avløs. 

T-bane i verdensklasse

Oslo er en liten metroby, men T-banen har gjennom flere år hevdet seg i verdenstoppen når det gjelder lønnsom drift. En årlig sammenligning av 44 metrosystemer verden over har gjentatte ganger plassert T-banen blant de mest produktive og kostnadseffektive.  

Vi leverer T-banereisene

Det er Sporveien T-banen AS som leverer all T-banetrafikk i Oslo og Akershus. Konsernenhetene for verksteder og infrastruktur sørger for å vedlikeholde og oppgradere vogner, tuneller, skinner og annen infrastruktur. Vognene er det datterselskapet Sporveien Vognmateriell som eier og leier ut, etter det vi kaller vognleieprinsippet. 

Reiseplanlegging og billetter

For å planlegge reiser og kjøpe billett kan du laste ned
Ruter-appen eller besøke Ruters nettside. 

Planlegg reisen din eller kjøp billett på Ruter.no Ă…pnes i ny fane