Sporveisjulen 2021

I Sporveien har vi en rekke tradisjoner som er verdsatt av både dere der ute og våre egne ansatte.

Sporveiens egen maskot, Panto, er alle barns favoritt - også her, ombord på Juletrikken. Foto: Sporveien/Simen Prestaasen

Sporveiens egen maskot, Panto, er alle barns favoritt - også her, ombord på Juletrikken. Foto: Sporveien/Simen Prestaasen.

Nissetrikken

NB: Grunnet restriksjoner fra myndighetene er Nissetrikkens avganger 3. og 4. søndag i advent dessverre avlyst. Vi håper (og tror!) Nissetrikken kan gå som normalt i 2022!


Nissetrikken kjører utenom rute, og har i normale tider to avganger hver søndag i advent: én kl 13 og én kl 14.

Oppmøte på Stortorvet, turen er gratis - og om bord får du høre koselig julemusikk fra Sporveismusikken.

I tillegg dukker kanskje Panto eller Nissen opp, og hjelper til med å dele ut noe søtt og godt til barna?

Første avgang med Nissetrikken i år blir søndag 28. november. Vel møtt!

Juletrikken (også kjent som Lystrikken) kjører i Oslos gater i desember og sprer julestemning og glede.

Ideen om å sette lys på en trikk ble klekket ut av en av våre kreative og juleglade ansatte i 2014, og vedkommende har vært delaktig i å ordne med lys på trikken hvert år siden.

Fredag 26. november tenner vi lysene på årets juletrikk - vogn 137 for de som er opptatt av slikt.

Det er stor stas å være vognfører på Juletrikken, og spesielt gøy er det å være med den dagen lysene tennes. 

I år er det fredag 26. november som er datoen for lystenningen, og det er ingen ringere enn Ordfører Marianne Borgen som står for selve tenningen.

Du kan få med deg arrangementet ved å møte opp på Stortorvet fredag 26. november kl 12, eller du kan følge livestream av det stemningsfulle arrangementet på Sporveiens Facebookside Åpnes i ny fane .

I tillegg til ordføreren deltar Sporveissjef Cato Hellesjø. adm dir i Trikken Birte Sjule, samt at vi får julesanger fra glade barn fra Nordre Åsen Kanvasbarnehage,  julemusikk fra Sporveismusikken og besøk fra både Panto og Nissemor.

Juletrikken går i rutetrafikk i desember etter at lystenningsarrangementet er over, så det er bare å holde øynene åpne: Kanskje får du en tur med årets juletrikk?

Foto: Sporveien/Katrine Holland


Foto: Sporveien/Jan Rustad

Juleutstilling på Valkyrie Plass 

Tradisjonen med et eget juletablå på nedlagte Valkyrie Plass T-banestasjon strekker seg også flere år tilbake i tid. Kjører du med T-banen fra Majorstuen i retning Nationaltheatret kan du få med deg noen glimt av årets utstilling.

Denne utstillingen blir også åpnet fredag 26. november, og vil være å se på nedadgående perrong hele desember.

I år som tidligere år er vi så heldige å ha med oss Ordfører Marianne Borgen på dette stemningsfulle arrangementet nede i mørket. Det blir musikalsk underholdning, og hvem vet - kanskje kommer Nissen også i år?

Dette arrangementet kan du få med deg ved å følge livestream på Sporveiens Facebookside Åpnes i ny fane , fredag 26. november ca kl 12:30

Foto: Sporveien/Jan Rustad

Foto: Sporveien/Andreas Lauvstad

Foto: Sporveien/Andreas Lauvstad


Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

 

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

 

Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.