Sporveien har startet julefeiringen

Starten for årets julefeiring i Sporveien gikk klokka 1230 i dag, fredag på Stortorget. Da tente ordfører Marianne Borgen lysene på årets Lystrikk – godt sekundert av femteklassinger fra Grünerløkka skole – for ikke å glemme nissemor.

Ordfører Marianne Borgen med femteklassinger fra Grünerløkka skole

Ordfører Marianne Borgen med femteklassinger fra Grünerløkka skole.

– I Sporveien gleder vi oss hvert år til å skape julestemning for alle i byen og de som reiser kollektivt. Julestemning i Oslo sentrum, levert av oss i Sporveien, er en lang tradisjon vi er stolte av og som sprer juleglede for mange, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen.

Oslos innbyggere har kunnet glede seg over en julepyntet trikk siden 2014, da en av våre ansatte lanserte ideen, og tiltaket blir like godt tatt imot av Oslos befolkning hvert år, og blant vognførerne våre er det rift om å få kjøre den lysende dekorerte SL79 trikken. I år er det vogn 137 det blir gjort ekstra stas på. Lystrikken vil kjøre i ordinær rute i hele desember og bidra til julestemning i sentrum.

Det var en stor gruppe fremmøtte som hadde kommet for å være med på å ønske årets lystrikk velkommen. De fikk også være med på den første turen med julepyntet trikk til Nationaltheatret der det var overgang til T-banen.

En energibevisst jul

Vi har naturligvis sørget for LED-lys i julebelysningen på vogn 137, og også her reduserer vi energiforbruket i størst mulige grad. Vi velger derfor tradisjon tro å gjennomføre de faste juleaktivitetene vi vet at mange setter stor pris på, sier Kristiansen.

Like etter tenningen av lysene på lystrikken gikk turen til Valkyrie plass stasjon – der T-banen gjorde en ekstra stopp for å slippe av de som skulle være med på åpningen av neste utstilling. Lysene på årets juleutstilling for T-banen ble også tent av ordfører Marianne Borgen. Oppmerksomme T-banepassasjerer vil se utstillingen på inngående plattform på den nedlagte stasjonen helt frem til jul.


Fra venstre: Konserndirektør for kommunikasjon og samfunn Torgeir Kristiansen, Nissen, Ordfører Marianne Borgen og Direktør for T-banen Per Magne Mathisen.

Nissetrikken:

Nissetrikken kjører to avganger hver søndag i advent, kl. 13.00 og kl. 14.00 fra Stortorvet i Oslo sentrum. Turen er gratis, og om bord får du høre koselig julemusikk fra Sporveismusikken. I tillegg dukker Sporveiens maskot Panto eller Nissen opp, og hjelper til med å dele ut noe søtt og godt til barna.

All foto/video: Sporveien/Stian Olsson.


Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

 

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

 

Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.