Ny konserndirektør for organisasjon i Sporveien

Linda Vibeke Kayser (57) går om bord i Norges største kollektivtransportselskap målt i antall reiser når hun fra august blir Sporveiens nye konserndirektør for organisasjon.

Linda Vibeke Kayser. Foto: Volvat

Linda Vibeke Kayser. Foto: Volvat.

Hun kommer fra stillingen som HR-direktør ved Volvat Medisinske senter. I perioden 2015-2020 var hun konserndirektør for HR i Skanska Norge. Før det har hun vært HR-direktør i Innovasjon Norge, og hatt en rekke ledende HR-roller i Telenor og Nets (tidligere BBS og Bank Axept). Kayser er i dag styremedlem i AS Backe.

– I Sporveien er medarbeiderne den viktigste ressursen for å nå målet om å knytte Oslo sammen og levere bærekraftig mobilitet for alle. Med Linda Kayser får vi en samlende og erfaren konserndirektør for organisasjon med på laget. Hun får ansvar for å sørge for at Sporveien har stolte, dyktige og motiverte medarbeidere som leverer hver dag også i årene som kommer. I det ligger det å sikre gode arbeidsforhold, utvikle kulturen og organisasjonen, sier Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien.

Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien. Foto: Sporveien
Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien. Foto: Sporveien

Kayser er utdannet siviløkonom fra Universitet Mannheim i Tyskland, med fordypning i organisasjon, marketing og arbeids- og organisasjonspsykologi. Hun har også en Master of Management fra BI med masterprogrammene strategisk personalledelse, endringsledelse og consulting.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Sporveien-familien der vi sammen vil jobbe med det spennende oppdraget med bærekraftig mobilitet for alle reisende i byen vår. Det er imponerende å høre historien til Sporveien og om jobben alle de dyktige medarbeiderne i Sporveien gjør hver eneste dag for at alle som reiser med trikk, T-bane og buss i Stor-Oslo kommer dit de skal når de skal. Jeg har hatt gleden av å møte tillitsvalgte i Sporveien og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet mellom ledere, ansatte og de tillitsvalgte, sier Kayser.

Hun starter i jobben august 2024.

Linda Kayser, ny konserndirektør for organisasjon. Foto: Volvat
Linda Kayser, ny konserndirektør for organisasjon. Foto: Volvat

Sporveien er Norges største leverandør av kollektivtransport målt i antall reiser. I datterselskapene Sporveien T-banen, Sporveien Trikken og Unibuss ble det i 2022 gjennomført 217 millioner enkeltreiser.

 

Konsernet har 3300 ansatte, og i 2022 hadde selskapet en omsetning på 5 milliarder kroner. Sporveien eier, utvikler og forvalter infrastrukturen knyttet til T-bane og trikk - det vil si skinner, stasjoner, tuneller, baser, bygninger og signalanlegg. Konsernet har også et helhetlig ansvar for driften av kollektivtrafikken, inkludert vedlikehold og oppgraderinger av vogner, busser, skinner og annen infrastruktur. Sporveien eier i tillegg datterselskapene Sporveien Vognmateriell, Sporveien Bussanlegg og Sporveien Media. Sporveien er 100 prosent eid av Oslo kommune.

 

Sporveien skal bidra aktivt til at Oslo har et fremtidsrettet, sikkert og miljøvennlig kollektivtilbud som ivaretar innbyggernes mobilitetsbehov. Vi skal bidra til å forvalte ressursene i kollektivsystemet slik at samfunnet får mest mulig kollektivtrafikk for pengene.