Fra trainee til dataanalytiker

Maria Mainitz Fossum startet hos Sporveien i 2020. Nå jobber hun som dataanalytiker i datterselskapet Unibuss.

Traniee, Maria Mainitz Fossum

Maria M. Fossum begynte som trainee i Sporveien. Nå er hun forretningsanalytiker i Unibuss. Foto: Sporveien AS

Fem korte fakta

  • Bakgrunn: Siviløkonom, NHH .
  • Hvorfor Sporveien: Samfunnsoppdraget og bærekraft i fokus .
  • Utplasseringer i Sporveien: Trikken, T-banen, Innkjøp og logistikk og Unibuss .
  • Mentor i Sporveien: Christina Wiggen, tidligere konserndirektør for juridisk, HR, HMS, Kvalitet og Compliance.
  • Mest verdifulle erfaring i Sporveien: Mentorordningen.  

– Så langt er jeg veldig fornøyd! Dette har først og fremst vært veldig morsomt – og så har det vært mye mindre skummelt å starte i arbeidslivet enn jeg trodde. Det var særlig det at Sporveien har et viktig samfunnsoppdrag som spilte en rolle for at jeg søkte, og ikke minst Sporveiens fokus på bærekraft. Det å vite at man bidrar med noe mer til samfunnet utover selve den konkrete jobben var viktig for meg, sier Maria Mainitz Fossum.  

Det å vite at jeg bidrar med noe mer til samfunnet utover selve den konkrete jobben var viktig for meg.

Maria Mainitz Fossum , Trainee i perioden 2020 - 2022

– Det har vært så stort spenn i oppgavene, alt fra driftsrelaterte befaringer til strategier på tegnebordet. Det gir en veldig god forståelse for de ulike områdenes utfordringer, og ikke minst organisasjonen som helhet, sier Maria.  

I likhet med de andre traineene trekker også Maria frem mentorordningen som noe av det viktigste ved Sporveiens traineeprogram.  

– Det har vært veldig, veldig viktig, og er en av de tingene jeg er aller mest fornøyd med. Å ha en som er så erfaren i arbeidslivet og kjenner Sporveien så godt, er en helt uerstattelig støtte. Jeg har fått så mange gode råd, som jeg også kan ta med meg flere steder. Av og til er arbeidsdagen hektisk, men da blir det også bra, for da får man trent på prioriteringer, effektivitet og hvordan best samhandle med andre, sier Maria.  

At traineeperioden inneholder fire ulike utplasseringer, som man som trainee kan være med på å påvirke, er også noe som siviløkonomen vil trekke frem. 

– De fire utplasseringene er veldig positivt, spesielt med tanke på hvor stor Sporveien er. I den forbindelse har det også vært veldig verdifullt at vi har fått lov til å være med på å bestemme hva vi skal jobbe med, at vi må ikke bare må «fylle inn» der det er behov for det. I stedet har jeg fått være en del av veldig givende prosjekter, basert på hva jeg selv synes er spennende. Da er det lett å bli motivert, smiler Maria.