Fra trainee til forretningsutvikler

Kalle Lindberg startet hos Sporveien i 2020. Nå jobber han som forretningsutvikler i strategiavdelingen.

Traniee, Karl Lindeberg

Kalle Lindberg startet sin karriere i Sporveien som trainee. Nå har han gått videre i konsernet og jobber med forretningsutvikling. Foto: Sporveien AS

Fem korte fakta

  • Bakgrunn: Master i flytransportplanlegging, bachelor i samfunnsgeografi og russisk, University of Westminster og UiO.
  • Hvorfor Sporveien: Opptatt av transport. 
  • Utplasseringer i Sporveien: Infrastrukturenheten, Konsernutvikling og analyse, Unibuss og Trikken.  
  • Mentor i Sporveien: Øystein Svendsen, Administrerende direktør i Unibuss . 
  • Mest verdifulle erfaring i Sporveien: Mentorordningen og egen bevisstgjøring . 

– Dette er jeg kanskje alene om å si, men jeg er faktisk utrolig interessert i transport! Så måten jeg oppdaget traineeprogrammet på, var at jeg aktivt gikk inn på nettsidene til Sporveien for å se om det var en stilling som kunne passe for meg, sier Kalle Lindberg.  

Kalle legger ikke skjul på at bærekraft-aspektet også var en viktig bidragsyter til at Sporveien fremsto som en attraktiv arbeidsgiver.  

– Ja, det er absolutt en grunn til at jeg gikk til kollektivtransport, og ikke bilindustrien, for å si det sånn. Kollektivtransport er en viktig bidragsfaktor i et bærekraftig helhetsperspektiv. Dessuten er det en viktig følelse å kunne gå på jobb og ikke bare føle at jeg tjener penger, men også kunne føle at det jeg gjør bidrar til å løse hverdagskabalen for mange, sier Kalle.

Jeg lærte utrolig mye i løpet av få måneder som trainee i Sporveien.

Kalle Lindberg , Trainee i Sporveien 2020-2022

For Kalle har traineeprogrammet blitt stadig mer og mer interessant, og følelsen av mestring blir stadig sterkere.  

– Jeg blir mer og mer fornøyd, og det har med mestringsfølelse å gjøre. For hver dag blir det litt morsommere. På flere utplasseringer i løpet av traineeperioden opplevde jeg at det aktuelle prosjektet var skreddersydd for min bakgrunn og jeg lærte utrolig mye i løpet av få måneder som trainee i Sporveien. Det var er bratt læringskurve for meg, men jeg er lidenskapelig opptatt av dette og vil gjøre alt for at dette skal få de resultatene vi ønsker, sier han. 

Kalle må innrømme at han ikke var helt sikker på hva han gikk til da han startet i Sporveiens traineeprogram, men er tydelig på at mentorordningen har vært gull verdt.  

– Jeg hadde faktisk null forventninger til mentorordningen, for jeg var ikke kjent med konseptet. Nå setter jeg stor pris på det! Her blir jeg utfordret til å sette ord på ting jeg er usikker på, som igjen krever at jeg blir bevisst på hva jeg trenger å jobbe mer med. Den direkte coaching-delen er også veldig verdifull for meg. Jeg kan komme med en konkret utfordring jeg har opplevd og spørre hva mentoren min ville ha gjort i den situasjonen. Det er veldig verdifullt å få råd fra en med så betydelig erfaring, avslutter han.