Fra trainee til innkjøpsanalytiker

Øystein Pettersen Nakstad startet hos Sporveien i 2020. Nå jobber han i avdelingen for strategisk innkjøp som innkjøpsanalytiker.

Traniee, Øystein Pettersen Nakstad

Øystein P. Nakstad begynte i Sporveien som trainee. Nå er han innkjøpsanalytiker. Foto: Sporveien AS

Fem korte fakta

  • Bakgrunn: Siviløkonom, NHH. 
  • Hvorfor Sporveien: Stor variasjon i faglige utfordringer . 
  • Utplasseringer i Sporveien: Unibuss, T-banen, Økonomi og finans  og Infrastrukturenhet Utbygging. 
  • Mentor i Sporveien: Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien.
  • Mest verdifulle erfaring i Sporveien: Mentorordningen og faglig helhet . 

– Tidligere jobbet jeg i bank. Jeg trivdes, men begynte å bli litt lei og hadde lyst til å gjøre noe annet. Å jobbe som trainee i Sporveien virket interessant og ga meg i enda større grad muligheten til å kunne dyrke de talentene jeg hadde. I tillegg er dagene i Sporveien mye mer varierte, fordi det skjer så mye. Én dag besøker vi et bussanlegg, en annen dag sitter jeg og diskuterer strategi, forteller Øystein Pettersen Nakstad.  

Øystein er fornøyd med trainee-programmet som helhet, men er ikke i tvil om hva som har vært det mest verdifulle av alt: mentorordningen og den faglige helheten.  

– Mentorordningen er den beste delen av alt. Jeg hadde månedlige samtaler med min mentor om strategiske aspekter, min status, og hvordan jeg kunne bli enda bedre. Hun hadde gode råd og er en veldig dyktig personlig rådgiver. Et annet verdifullt aspekt for meg er dette med den den faglige bredden og helheten – jeg fikk styre og levere prosjekter, delta i møter og fikk være med på å påvirke fremdrift og resultater.  

Å jobbe som trainee i Sporveien virket interessant og ga meg i enda større grad muligheten til å bidra med de talentene jeg har.

Øystein Pettersen Nakstad, Traineekull 2020 - 2022

Øystein mener at de fire utplasseringene i løpet av trainee-perioden er et viktig aspekt av trainee-programmet. Samtidig legger han ikke skjul på at han av og til kjente at tempoet var høyt.  

– Det er veldig positivt å være fire forskjellige steder og få jobbe i fire veldig ulike stillinger. Samtidig bruker man jo mange krefter på å sette seg inn i nye roller og omgivelser. Å få fire nye sjefer og mange nye kollegaer i løpet av kort tid, er jo også en form for arbeid – men gir selvfølgelig også mye verdifull kompetanse. Det er både gøy og lærerikt – og litt som en treningsøkt, hvor du blir svett innimellom, smiler Øystein.