Prosjektleder Ingeborg Krigsvoll

Møt Ingeborg Krigsvoll, prosjektleder i Sporveien. Hun deler sin lidenskap for å utvikle infrastruktur, og hvordan hun og hennes kolleger jobber med store, spennende prosjekter.

Bilde av prosjekteder i Sporveien foran inngangen til Tøyen T-banestasjon.

Prosjektleder Ingeborg Krigsvoll synes det er motiverende å se ting hun har jobbet med stå ferdig og skape noe som blir stående "for alltid". Foto: Sporveien AS

Hva er din jobb i Sporveien? 

Jeg er prosjektleder i Utbygging. Utbyggingsprosjekter handler om oppgraderinger av dagens infrastruktur og bygging av ny infrastruktur. Kort fortalt er «infrastruktur» alt som står stille og som ikke beveger seg. Alt rundt togene og trikkene. Det er for eksempel stasjoner, skinner, elektroanlegg og tunneler. I dag jobber jeg med oppgradering av Majorstuen T-banestasjon. 

Jeg liker å være sammen med mennesker som er opptatt av å løse utfordringer i fellesskap. Jeg synes det er utrolig motiverende og gøy å se at ting man har jobbet for blir ferdig.

Ingeborg Krigsvoll , Prosjektleder hos Sporveien

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

En prosjektleder passer på at alt blir gjort i prosjektet. Jeg leder teamet, lager dokumentasjon og bestiller ting, for å nevne noe. I tillegg er jeg ansvarlig for fremdrift, resultater og økonomien i prosjektet. I oppstarten av et prosjekt er det mye arbeid inne på kontoret. Etter hvert i prosjektene er det mer aktivitet ute på byggeplass og da kommer jeg for eksempel til å være en del på befaringer ute for å følge med på fremdriften. Selv er jeg utdannet ingeniør, men man kan absolutt være prosjektleder uten å kunne mye ingeniørfag. Det er en veldig bred rolle. 

Hva er det beste med å jobbe som prosjektleder? 

Jeg liker å være sammen med mennesker som er opptatt av å løse utfordringer i fellesskap. Jeg synes det er utrolig motiverende og gøy å se at ting man har jobbet med blir ferdig. Jeg var for eksempel med på å bygge Lørenbanen. Det er veldig stas når jeg kjører på den banen nå. Det er veldig gøy å være med å skape noe som blir stående for alltid. Dessuten har jeg veldig mange dyktige kolleger. Det er alltid noen som er smartere enn deg selv. 

Hvorfor Sporveien? 

Jeg hadde lyst til å bytte bransje og så dukket det opp en jobb i Sporveien. Jeg har vært her siden 2007 og trives veldig godt. Det å jobbe i prosjekter føles nesten som å være på forskjellige arbeidsplasser, så da det ikke behov for å skifte arbeidsgiver. 

Hva har du har lært av å jobbe i Sporveien?

Det er veldig mye! Jeg kunne ingen ting om T-bane og trikke-infrastruktur og kunne heller ingen ting om byggeprosjekter, fordi jeg kom fra elektrobransjen. De siste årene har jeg lært utrolig mye om samspillet mellom Sporveien og det politiske miljøet. Det har vært veldig interessant. Det var også utrolig spennende å være med i oppstarten av Fornebubanen. Jeg har lært så mye her.