Kompetanseutvikler Joshua Anderson

Møt Joshua, les mer om hans reise som startet sin karriere hos oss som fagarbeider, men som nå jobber som kompetanseutvikler i Sporveien.

Bilde av ansatt i Sporveien foran en SL79 trikk.

Kompetanseutvikler Joshua Anderson har fått bryne seg på flere roller i Sporveien. Nå jobber han med opplæring. Foto: Sporveien AS

Hva er din jobb i Sporveien?

Nå jobber jeg som kompetanseutvikler og jobber med å holde kurs om trikkene. Det vil si at jeg blant annet lærer andre hvordan trikkene er bygget opp og gir dem en teknisk introduksjon. I tillegg underviser jeg i systemet vi bruker for dokumentasjon. Vi holder alle typer kurs, fra krav til renhold av vognene til hvordan man utfører servicer på dem. Tidligere jobbet jeg som feilsøker på verkstedet. Da jobbet jeg med å finne ut av hva som gjorde at trikken ikke kjørte som normalt og sørget for reparasjoner.

Da jeg begynte å jobbe i Sporveien fikk jeg kjenne på yrkesstolthet og skjønte at fagbrevet mitt virkelig er unikt og spesielt og at det er bruk for det.

Joshua Anderson , Kompetanseutvikler i Sporveien

Jeg har også jobbet på det som kalles servicebilen. Det er en egen bil med et eget lag som rykker ut og reparerer trikken hvis den har fått en stans i løpet av ruta eller den har vært i en kollisjon. Da var det vår oppgave å få den i stand og inn på verkstedet.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Nå går dagene som regel i å lage eller friske opp kurs, øve meg på dem og holde kursene. Det er spesielt gøy når jeg får elever som er interesserte og som har lyst til å lære. Det er lærerikt å få tilbakemelding på hva som kan bli bedre og hvordan jeg kan bli en enda bedre kursholder.

Hva er det beste med å jobbe som kompetanseutvikler? 

Jeg gleder meg ofte til å gå på jobb for å møte kolleger og være sosial. Jeg har utrolig dyktige folk i avdelingen og det er generelt et veldig hyggelig miljø på Grefsen verksted. Nå er jeg relativt ny i rollen jeg har, og det er motiverende å lære mer og bli stadig bedre på det jeg holder på med. Da jeg jobbet som feilsøker og på servicebilen, ble jeg veldig motivert av at det jeg gjorde på jobb hadde så stor betydning. Det var utrolig kult å finne ut av hvilke deler som var ødelagte og finne løsninger på problemene som oppsto.

Hvorfor Sporveien?

Jeg ville jobbe i Sporveien for å få nye utfordringer og et bedre arbeidsmiljø. Jeg trives veldig godt her og har fått bryne meg på flere forskjellige roller siden jeg kom hit i 2019.

Hva har du har lært av å jobbe i Sporveien?

Da jeg begynte å jobbe i Sporveien fikk jeg kjenne på yrkesstolthet og skjønte at fagbrevet mitt virkelig er unikt og spesielt og at det er bruk for det. I det siste har jeg også lært mye om pedagogikk og evnen til å lære bort noe til andre. Det er fint å ta med seg i privatlivet også.